top of page

Motosiklet Sürüşlerinde Yazın Dikkat Etmemiz Gerekenler

Güncelleme tarihi: 4 Ara 2022

Hava ısısındaki değişiklik ile birlikte yol koşullarında da değişiklikler hatta insanların ve belediyelerin tutum ve davranışlarındaki değişiklikler bizim yol tutuşumuz ile ilgili problemler yaşamamıza sebep olur. Nasıl mı?



Nelere Dikkat Etmeliyiz?


1.Yazın yağmur yağmadığı için bazı yerler toz olur. Bu toz frenleme sırasında ya da virajlarda kaymaya sebep olabilir.


2. Toz aynı zamanda kaskımız açıksa, gözlerimize de kaçıp görüş güvenliğimizi riske atar.


3. Sıcak sebebi ile zift kusan yollarda yer yer yağ üzerinde gidiyormuşsunuz gibi bir hisse kapılabilirsiniz. Gerçekten de bazı bol ziftli bölgeler kayabilir. Ziftleri engellemek için dökülen mıcır ise daha büyük tehlike arz eder. Zira önünüzde giden aracın ziftli lastiğimize yapışmış mıcır merkezkaç etkisi ile bir yerden sonra lastikten ayrılıp sizin motorunuza ve kaskınıza pike yapabilir. Vizörünüz açıksa daha fenası olur…


İpucu:

Mıcırlı yollarda araçların lastik izlerini takip etmeden ve arada ciddi mesafe bırakarak seyretmekte fayda var...



4. Yazın sinek böcek haşarat fazla olur. Özellikle gündüz sürüşlerinde aniden suratımızda bir arı, büyük bir böcek patlayabilir. Eğer kaskımız ve vizörümüz tam kapalı değilse,bu durum düşmemize bile sebep olabilir. Aynı şekilde elimizde eldiven yoksa ve montumzun bileğini sıkmamışsak, bileğimizden içeri giren arı sokmadan durmayacaktır. Yüzde yüz sokar. Bu da panikle yanlış manevralara sebep olabilir.


5. Yazın köy yollarında büyük ve küçük baş hayvan sürüleri ile karşılaşacağımızı aklımızdan çıkarmadan, arkası görünmeyen virajlarda kendi şeridimizde gidiyorsak bile bizim şeridimizde bir hayvan olabileceğini akılda tutmak gerekir.


6. Yazın şehir içinde araç kullanan sürücüler sıcaktan daha dikkatsiz olurlar. Çok sık şerit kaydırarak hatalı sürüş yaparlar. Aynaları daha az kontrol ederler. Özellikle 35 derece ve üzeri sıcaklıklarda şehir içinde araçlara yaklaşırken çok daha dikkatli olmak gerekir.


7. Bir diğer konuda yaz nedeniyle açık olan oto camlarından atılan yabancı maddeler!!! Başta sigara izmariti, su şişesi, yicek ambalajları, karpuz kabuğu vs. Bir keresinde adam küllüğü komple boşaltmıştı önümde düşmediğim için şanslıyım.

8. Yaz sıcağında fırın olmuş arabadan hızla çıkmaya çalışan kişinin düşüncesizce açtığı kapı!


9. Vücut otomatik termostat gibidir. Asıl amaç iç organları sıcaktan korumaktır. Terleme, damarların genişlemesi, kalp hızının artması ve tansiyonun düşmesi koruyucu mekanizmalardır. Eğer bu mekanizmalar işe yaramazsa, yani iç organ ısıları belirli seviyede tutulamazsa sıcak krampları gibi alarm bulguları ortaya çıkar. Ve sürücü bu uyaranları dikkate almayacak olursa durum daha da ciddileşebilir sıcak çarpması ve sıcak bitkinliği meydana gelebilir bu durumda durmazsanız motorda uyursunuz.


10. Uyumamak yada bayılmamak için vücudu soğutmak gereklidir. Vücut soğutma buzdolabı esasına dayanır. Yani hızla buharlaşan yüzeyler ısı kaybederek soğurlar. Vücudun soğuması için özellikle büyük damarların geçtiği boyun bölgesi çok önemli hale gelmektedir. Balaklava, bandana ve saçların ıslatılması size inanılmaz bir rahatlık verecektir. Bunun haricinde bütün vücudun da ıslatılmasının size extra katkısı olacaktır.


11.Yolculuğunuzu güneşin etkisinin azalttığı saatlerde örneğin; sabah çok erkenden veya gece yapmaya çalışın. Gidilecek yolu eğer mümkünse sahilden değil yüksek yerlerden seçin. Sık sık durun, konsantrasyonunuzu kontrol edin, dinlenin, eğer yolculuk çok şart değilse gündüz uyuyun. Muhakkak çok su için. Bu konudaki en iyi seçim dengeli elektrolit solusyonları ve maden suyudur. Mideniz her zaman su ile dolu olsun.


12. Koyu Renk Kask kullanmak kafanızın daha çok ısınmasına sebep olur bu yüzden yazın mümkün olduğu kadar açık renk kask tercih edilmelidir.


13. Halı yıkanan mahalleler, sabunlu sular gene dikkat edilmesi gerekenlerden.



14. Belediyenin çim ve yeşil alan sulamasi (Nedense özellikle yol yüzeylerini ve virajların içini suluyorlar)


15. Mahalle bakalinin veya halkinin evinin önündeki küçük bir yeri sulayarak rahatlatmasi Motosiklet sürücüsü için riskli etkenlerindendir.


34 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page